Igazából ez a recept hozta meg a kedvem úgy négy évvel ezelőtt a főzéshez. Floyd első itthon megjelent könyvében találtam (s akkor még a könyv nem is volt meg nekem, csak a könyvesboltban nézegettem, épp nagyon éhesen, s a hozzávalókat magamban mormolva gyorsan átmentem a boltba bevásárolni). Könnyedén el tudtam készíteni, és rendkívül finom lett, teljesen meg voltam lepődve, hogy egyedül, otthon ilyen jóízű vacsorát össze tudok hozni. A tárkonyon és a boron kívül a jó adag zsiradék - tejszín és vaj - a lenyűgöző ízhatás titka. Ezek mennyiségét ne is próbáljuk csökkenteni, mert akkor nem lesz olyan finom.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
- Fél kiló filézett csirkemell
- 20 dkg vaj
- 12 hámozott mogyoróhagyma
- 1 citrom
- fél liter száraz fehérbor (én chardonnay-t szoktam használni)
- 25 dkg rókagomba (most télen csak szárítva jutottam hozzá, ezért tettem bele még sima championt is)
- 3 dl sűrű tejszín
- 1 ek friss tárkonylevél
- 1 tojássárgája
- só, bors
Na mit szól hozzá?