Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2009.09.30. 23:27 sbotond

Hol vásárolsz be?

 Amikor a szakácskönyveimet lapozgatom, leggyakrabban amiatt mondok le egy-egy recept elkészítéséről, mert előre tudom, hogy már a hozzávalók beszerzésénél elbukik a dolog. Anélkül, hogy nekiállnék keseregni a hazai silány kínálat felett (pl. a legtöbb húsospult nem tud kilépni a sertéscomb-marhalábszár-csirkemellszárny háromszögből), be kell látnunk, hogy rengeteg utánajárást és így időt is igényel, ha egy átlagosan igényes szakácskönyvből vagy külföldi magazinból szeretnénk kiválasztani a vacsoránkat. Vannak persze olyan kétségkívül nagyszerű és hiánypótló boltok, mint a Culinaris, de gyakran már egy adag friss petrezselymet is keresgélni kell. Amikor a Nagycsarnok közelébe költöztem, azt hittem, ez végleg megoldódik, mert ott aztán minden van. De sajnos kiderült, hogy ott sem kolbászból van a kerítés. Mostanában kezdek járni a Fény utcai piacra is, ami viszont nagyon kellemes csalódás. Gyakran viszont hétköznap este csak a madarasteszkóra jut idő Budaörsön. A tartós hozzávalókat pedig megéri az egy-egy országra vagy ételtípusra specializálódott kisboltokban beszerezni. A következőkben - kis megszakításokkal - sorra veszem az alapanyagbeszerzési lehetőségeket - már amiket én ismerek és rendszeresen használok.

A képet az isztambuli fűszerpiacon készítettem, ide is gyakrabban be kellene nézni


3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr401419657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

palócprovence 2009.10.01. 11:54:49

Akkor képzeld el azokat, akik vidéken élnek, pici falvakban. Van, ahol még bolt sincs és a kenyeret is rendelésre szállítják heti háromszor...

sbotond 2009.10.01. 22:21:41

Az ilyen pici falvakról városiként olyan romantikus elképzeléseim vannak, hogy ott csak kinyúlnak a kertbe, és beemelnek a konyhába egy kapirgálós tanyasi csirkét, aztán az udvarról szednek mellé saját termelésű zöldséget köretnek :) és a kenyeret maguk sütik kemencében, egy hétre előre.

palócprovence 2009.10.04. 18:11:52

Igen, biztos ilyen is van! :) De a gyakoribb, hogy akinek még egyáltalán van munkája, az napi 10-12 órát dolgozik, hogy ne veszítse el, arcpirítóan kevés pénzért. Utána meg megy a ... (tetszés szerint behelyettesíthető) ...mifelénk a ribizlibe, mert ebből - elvileg - van egy kis pénz. Se ideje, se ereje zöldséget termeszteni, tyúkot vágni. Jó esetben ott a nagyi, aki ezt megteszi...
süti beállítások módosítása