Egy vacsorát illik desszerttel befejezni. De mi van akkor, ha az előétel, két főfogás után már úgy érezzük, egyszerűen nincs hely? Ilyen esetekre egy gondosan összeállított menü jelenthet megoldást: ha azt látjuk, hogy a vacsora többi fogása viszonylag nehéz, és a vendégek várhatóan már eltelítődnek, mire a desszertre kerül a sor, érdemes a nehéz mousse-ok vagy egy fajsúlyos csokoládé fondant helyett könnyű, szinte légies édességet készíteni. Ilyen az alábbi recept is, a francia pezsgőhab, mely garantáltan nem fogja megterhelni a gyomrot, sőt a savanykás eper még jól is esik ilyenkor!
Hozzávalók
12 g zselatinpor
3 friss tojás
8 dkg cukor
1 dl pezsgő
1 ek lime-lé
125 g tejszín
eper
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehér habbá verjük, ehhez óvatosan hozzáadjuk a pezsgőt és a lime-levet. A zselatinport a tasakon leírtak szerint a tűzhelyen vízzel eldolgozzuk. Hozzáadunk 2-3 kanálnyit a pezsgőkrémből, alaposan kikeverjük, majd a maradék krémmel összedolgozzuk és 10 percre hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön felverjük, majd először a tejszínhabot, utána pedig a tojáshabot a már hűlő krémhez adjuk, elkeverjük. A kész keveréket talpaspoharakba töltjük és két órán át a hűtőben tartjuk. Tálaláskor egy-egy szem eperrel és mentalevéllel díszítjük.
A recept az Ínyenc magazin legutóbbi számából származik.
Na mit szól hozzá?