Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2010.07.14. 07:00 sbotond

Harissával pácolt steak - videóval!

Steaket egészen mostanáig nem pácoltam, le is írtam többször is, miért: a pácolás régebben csak arra volt jó, hogy a kevésbé jó minőségű húsokat jobb formába hozzák. Még régebben pedig a már kétes állapotú húsok kellemetlen szagát tudták elnyomni egy erőteljes fűszerezésű páccal. Ma erre nem szorulunk rá, így ha kiváló húshoz jutunk, nem is érdemes pácolni. Évek óta ehhez tartom magam, így már épp itt volt az ideje, hogy az eddigi alapelv ellenére kipróbáljak egy pácolt húst. De ha már pácolunk, próbáljunk ki valami érdekeset!

 A múlt hétvégi pácom fő összetevője, a Harissa egy észak-afrikai, tunéziai, marokkói, algériai fűszerkrém, mely elég összetett ahhoz, hogy méltó hozzávalója legyen egy szép darab marhahúsnak. Az ízhatás nagyon érdekes: első kóstolásra a paprika íze dominál, melynek csípőssége csak pár másodperc után jön elő, de akkor egyre intenzívebben. Amint az égető hatás alábbhagy, szép lassan előjönnek a további ízek: római kömény, menta és egyéb, elsősorban az arab, közel keleti konyhára jellemző fűszerek.


Hozzávalók
1 szelet marhahús
4 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
2 ek cukor
2 ek szójaszósz
1 ek kakukkfű
2 ek víz
2 tk + 1 ek harissa


Egy tálban összekeverünk két evőkanál olajat, belepréseljük a négy gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a cukrot, a szójaszószt, a felaprított kakkukfűleveleket és két teáskanál harissát. Alaposan elkeverjük, majd a húst beleforgatjuk, két órán át lefedve állni hagyjuk. A húst felhevített, kiolajozott serpenyőben hirtelen kisütjük. Kis tálkában a maradék olajat két evőkanál vízzel és egy evőkanál harissával kikeverjük, majd egy keveset a tányérra tett hús tetejére teszünk, azonnal tálaljuk.


Szólj hozzá!

Címkék: marhahús steak harissa


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr432147707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása