Ez a recept épp egy lépéssel hosszabb annál, hogy a gyors vacsorák sorozatba tegyem, de még így is simán össze lehet ütni hétköznap este is. Ezeket a hozzávalókat külön-külön, akár magában is nagyon szeretem, együtt viszont különösen finom az összhatás, megéri rászánni az előkészületekre kb. negyven perccel többet. A kéksajtnak hála még jobban esik hozzá a fehérbor, mint az egyéb lazacos ételekhez. A spenót könnyít valamennyit a sajt zsírosságán, a pirított dió pedig egy további pluszt ad hozzá a végeredményhez.
2010.09.07. 09:41 sbotond
Spenótos-kéksajtos lazac
Hozzávalók két főre
2 szelet lazac (egyenként kb. 130 g)
80 g kéksajt
80 g spenót
40 g vaj
citrom
só, bors
2 ek darált dió
A lazacszeleteket kivajazott, tűzálló tálba tesszük, citrommal megkenjük, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. A spenótleveleket forró vízben 2-3 percig hirtelen főzzük, majd apróra vágjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kéksajtot és a vajat villával egyenletesen eldolgozzuk. A spenótot a lazacszeletekre pakoljuk, erre jöhet a kéksajtos-vajas keverék. A sütőben 10 percig sütjük, majd még két percig állítsuk felső pirításra a sütőt. Közben a darált diót serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Tálaláskor a halról lefolyt kéksajtos-vajas keverékből tegyünk egy kanállal a lazacszelet mellé a tányérra, a lazacszelet tetejét kevés pirított dióval megszórjuk, majd egy szelet citrommal tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: spenót lazac dió kéksajt gyors vacsora
A bejegyzés trackback címe:
https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr202276433
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Na mit szól hozzá?