Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2010.12.06. 22:38 sbotond

Schwarzenegger kedvenc reggelizőhelye San Franciscóban

Az éttermeiről méltán híres nyugati parti városban fel voltam készülve arra, hogy vacsoraidőben néhány helyen várakozni kell. Őszintén meglepődtem viszont, amikor reggel nyolc órakor láttam kígyózó sort az utcán egy reggelizőhely, a Sears Fine Food előtt. A Lonely Planetben rögtön utánanéztük, miről híres ez az étterem: a könyv szerint California kormányzója, Schwarzenegger is itt szokott reggelizni, ha San Franciscóba látogat.

Kép: sanfranciscodays.com

A hely specialitása az apró palacsintákból álló tányér (silver dollar pancakes). Legkevésbé reggeli előtt tudok türelmesen várakozni, úgyhogy nem álltunk be a sorba, de másnap egész korán felkerestük a Sears-t, és egész könnyen be is jutottunk. Ez volt talán a legbőségesebb reggelink az USA-ban (igyekeztünk minél több reggeli fogást kipróbálni), de szerencsére nemcsak mennyiségi, de minőségi szempontból is dobogós helyen végzett.

A belső kialakítás állítólag gyakorlatilag a megnyitás óta változatlan, büszkén hirdetve, hogy már 72 éve működik az étterem, tulajdonképpen ettől inkább csak kicsit öreges a hangulat, mint patinás (kicsit utánaásva az étterem történetének mondjuk kiderül, hogy csak 1964-ben költöztek a Powell Streetre).

A nagy érdeklődésre tekintettel nagy a pörgés: a pincér gyorsan felveszi a rendelést, kiszolgál, kihozza a számlát, és már mehetünk is. Mindez azonban nem megy a minőség rovására! Ettem rántottát kolbásszal, kiváló volt, de semmi rendkívüli, a bagel hasonlóképpen.

Viszont a kis palacsinták nem véletlenül híresek: már magukban, a habos vajjal megkenve is finomak, nem is nagyon kívántam mellé a juharszirupot.

A Searsben persze vacsorázni is lehet, de egyszer épp elég volt itt enni, főleg San Franciscoban, ahol rengeteg kipróbálásra érdemes étterem van.


Szólj hozzá!

Címkék: palacsinta san francisco bagel pancake


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr302498297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása