Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2011.02.13. 17:24 sbotond

Szarvasbélszín aszalt vörösáfonyás, diós, fahéjas ribizlimártással és burgonyafánkkal

Egész életükben kint mászkálnak az erdőben, nem csoda, hogy a vadak húsa a legnemesebb, legtisztább ízű. Ezek közül is a szarvasbélszín a kedvencem, nemcsak különleges zamata, de sokoldalúsága miatt is: savanykás ízű gyümölcsös mártással egész más ízeket lehet belőle kihozni, mint mondjuk egy tejszínes, erdei gombás körítéssel. Legutóbb az előbbi módszert választottam, és – tél lévén – aszalt vörösáfonyával és Nagybörzsönyben készült vörösboros ribizlilekvárral készült szósszal körítettem, amelynek ízét brandy, portói és egy kevés borókabogyó meg dió tett még különlegesebbé. Ehhez legjobb egy klasszikus köret: krokett vagy éppen burgonyafánk, a lényeg, hogy ezt is mindenképp házilag készüljön, a mirelit verzió kiábrándító tud lenni, és az egészet elrontja. Ha mindez megvan, akkor már csak egy jó üveg vörösbor kell a tökéletes vasárnapi ebédhez.

Hozzávalók
70 dkg szarvasbélszín
50 g aszalt vörösáfonya
2 ek tört dióbél
1 fahéjrúd
1 tk borókabogyó
1,5 dl marha alaplé
50 g vaj
1 ek vörösboros ribizlilekvár
2 ek málnaecet
4 ek brandy
1 dl portói

A vaj nagy részét felolvasztjuk, ebben a 3-4 ujjnyi vastag szeletekre vágott bélszínérméket pirítsuk át minden oldalról, majd tegyük 50 fokos sütőbe, amíg a mártást elkészítjük. A vaj egy részét öntsük le, adjuk hozzá a brandyt és a málnaecetet, és közepes lángon főzzük.Ekkor jöhet bele a portói és a fahéj, majd főzzük a felére. Öntsük hozzá a marha alaplevet, és tegyük bele az aszalt vörösáfonyát is. A fahéjrudat ezután kidobhatjuk, és adjuk hozzá a durvára tört dióbelet, a borókabogyót és a ribizlilekvárt, majd a kevés maradék vajat is belekeverjük. A bélszínérméket előmelegített tányérra tesszük, rászedjük a mártást, és melléteszünk pár burgonyafánkot is.

Hamarosan jön a burgonyafánkom receptje is!
 


Szólj hozzá!

Címkék: dió bélszín szarvas vörösáfonya ribizlilekvár


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr292658444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása