Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2011.03.26. 17:13 sbotond

A legjobb utcai gyorskaja: Pad Thai

Amikor Thaiföldön voltunk, Bangkokban és Ayutthayában gyakran ettem az utcai árusoknál ezt az ételt. Először kifejezetten bizalmatlan voltam az ilyen mozgóárusokkal szemben, de aztán a helyiek felvilágosítottak arról, hogy teljesen biztonságos egy ilyen ebéd, sőt sok öltönyös üzletembert is láttam ezeken a helyeken enni. Gyakorlatilag egy motor oldalkocsiszerűségéről van szó, ami egy kis tűzhely gázpalackkal meg egy kis pulttal, előtte pedig néhány kis műanyag szék kisasztalokkal. Minden főzés után ecettel áttörlik a munkafelületet, szóval tényleg gondoskodnak a higiéniáról. Az étel pedig megdöbbentően finom, sokkal jobban ízlett, mint az ottani éttermekben felszolgált fogások. Ja, és hihetetlen olcsó áron adták, 20 baht volt egy adag, ami akkoriban (2003-ban) kb 100 forintnak felelt meg. A kis asztalkákon mindig volt négy kis üveg, bennük cukor, chili, halszósz és pirított, tört mogyoró - ezekkel lehetett tetszés szerint utólag még ízesíteni a friss tésztaételt.

Hozzávalók
1 tojás
5 ek halszósz
3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej hagyma
1 tk chili
2 ek cukor
2 ek tamarindpaszta
200 g rizstészta
30 g tofu
thai bazsalikom
mungóbabcsíra
metélőhagyma
mogyoró (sózatlan)
opcionális feltétként csirke, rák, stb.
olaj

A rizstésztát 10 percre áztassuk meleg vízbe, akkor jó, ha már rugalmas, de még nem puha. A tofut vékony csíkokra vágjuk. A mogyorót serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a tofut olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a tésztát, majd jöhet bele a tamarind, a halszósz, a chili és a cukor. (Ha szeretnénk hozzátenni csirkét, azt most tegyük meg, a lehető legvékonyabb csíkokra vágott hússal dolgozzunk). Folyamatos keverés mellett mindezt nagy lángon pirítjuk. Kis helyet csinálunk a tojásnak a serpenyőben, beleütjük, gyorsan ott felverjük, mielőtt összeállna, majd a tésztához keverjük. (Ha teszünk bele rákot, azt ezen a ponton adjuk hozzá). Végül belekeverjük a mungóbabcsírát, a felaprított póréhagymát és a thaibazsalikom-leveleket. Még rövid ideig keverjük. Ha a tészta már puha, akkor levehetjük a tűzről. Tányérra szedve megszórjuk az ételt a pirított, mozsárban összetört mogyoróval, adhatunk hozzá még ízlés szerint chilit, halszószt, cukrot és lime-ot facsarunk rá.


2 komment

Címkék: thai mogyoró chili rizstészta


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr192773596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogis 2011.04.05. 18:21:29

Pályázat Gasztrobloggereknek!

Keressük a legjobb tokaji borecetes recepteket!

A Tokaji Borecet Manufaktúra Magyarországon egyedülálló módon kiváló minőségű tokaji borokból készít borecetet. A magas minőségű alapanyagokra garancia, hogy a szakmai berkekben is elismert Tokaj Nobilis borászat borait használjuk fel boreceteink készítéséhez.
Célunk, hogy kiváló alapanyagként hozzájáruljunk az Ön ételei magasabb minőségéhez!

Receptversenyünkre gasztrobloggerek jelentkezését várjuk, akik tokaji borecettel készült fogásokkal indulhatnak. Jelentkezés esetén postázzuk teljes mintapalettánkat, ezek segítségével kell az ételeket elkészíteni. A legjobb recepteket kiválogatjuk, és készítőjük nevével egyetemben publikáljuk egy Magyarországon elsőként megjelenő borecetes kiadványban.

Részletek:

tokajiborecet.hu/hirek/palyazat-gasztrobloggereknek
süti beállítások módosítása