Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2012.03.31. 11:37 sbotond

Medvehagymás quiche

Végre ismét itt a medvehagymaszezon, és én már tavaly eldöntöttem, hogy a korábbi évek után idén tojással fogom párosítani ezt az illatos fűszernövényt. Akkor ugyanis a maradékot hozzáadtam egy rántottához, és nagyon jól passzolt hozzá, egész más ízt sikerült így kihozni belőle, mint a rizottós vagy a tésztás verziónál. Úgyhogy most a lehető legegyszerűbb quiche-alapreceptet egészítettem ki medvehagymával. Egy fontos jótanács az étel első kóstolásához: várjuk meg, amíg teljesen kihűl, melegen nem jön ki igazán a medvehagyma íze. Másnap a hűtőből kivéve viszont már nagyon finom, úgy az igazi!
 
 
Hozzávalók 
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 dl jeges víz
2 csipet só
frissen őrölt bors
szerecsendió
5 tojás
3 dl tejszín
egy csokor medvehagyma
sajt
 
A tésztához a lisztet a vajjal, a vízzel és egy csipet sóval összegyúrjuk és egy órát pihentetjük. A tojásokat felverjük, majd a tejszínnel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, nagyon kevés szerecsendiót is reszelünk bele. Apróra vágjuk a medvehagymát és hozzákeverjük. A tésztát kinyújtjuk, majd egy quiche-sütőformába fektetjük. 10 perces vaksütés (a tésztát szárazbabbal vagy egyéb nehezékkel lenyomva elősütjük) beleöntjük a tojásos-tejszínes-medvehagymás keveréket, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és 40 percig 180-200 fokon készre sütjük.
 

Szólj hozzá!

Címkék: tejszín medvehagyma quiche


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr284351793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása