Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2013.07.16. 15:36 sbotond

Kovászos uborka, ráérős nyári napokra

2007 nyara óta készülök arra, hogy egyszer végre nekiálljak egy saját kovászos uborkának, de eddig mindig hiányzott hozzá valami: egy kellőképp nagy befőttes üveg, egy marék kapor, 2 kiló kisszemű uborka vagy éppen a szabadidő és az elszántság. Szerencsére erre a hétre mindez összejött: semmittevéssel töltök egy egész hetet Dobogókőn, kaptam egy jó nagy befőttesüveget, lett uborka, kapor, kovászos kenyér.

uborka.jpg

Fontos megjegyezni, hogy nem A TÖKÉLETES kovászos uborkát akartam elkészíteni, hanem gyerekkorom kedvenc kovászos uborkáját. Tudom, hogy nem szabad kitenni a tűző napra, mert akkor kissé löttyedt lesz, de én azokon a lassú, végtelennek tűnő gyerekkori nyarakon így ettem, és ezt szeretném most is rekonstruálni. Az üveget forró vízzel kimostam, az uborkára szánt vizet is felforraltam, feloldottam benne két evőkanál sót, aztán került az üvegbe 3 gerezd fokhagyma, egy csokor kapor, kb. 1,5 kiló uborka, kevés bors és 2 darabka igazi kovászos kenyér. Arról még nem tudok beszámolni, hogy sikerült-e ezt elérni, vagy hogy milyen lett, ahhoz még kell várni pár napot. De semmi gond, ráérünk!


3 komment

Címkék: nyár uborka savanyúság kovászos


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr555407518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.08.08. 11:04:23

Ennyi idő alatt az az uborka már feloldódott a lében :)
Szóval milyen lett????

sbotond 2013.08.08. 11:30:19

@Andrass9 Jogos a kérdés, mindjárt frissítem a posztot. De a válasz röviden: nagyon finom lett, vendégeken is teszteltem, és ők is odavoltak tőle :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.08.09. 11:06:42

@sbotond: Csak féltem, hgoy kinn felejtetted a napon ...
süti beállítások módosítása