Ez az étel azoknak való, akik szeretik kényeztetni magukat, a gorgonzolának és a fehérbornak köszönhetően egyszerre ínyenc, különleges ízű, és laktató fogásról van ugyanis szó.
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzádobunk 175 g gorgonzolát, és alacsony lángon két percig olvasztjuk. Hozzáadunk 150 ml tejszínt, 3 dl száraz fehérbort és egy evőkanál kukoricadarát, és habverővel óvatosan kavargatjuk. Tépkedünk bele friss bazsalikomleveleket, sóval, fehérborssal fűszerezzük. Amíg megfőzzük a tésztát hozzá, levesszük a tűzről. A tagliarinit egy evőkanál olívaolaj és megfelelő mennyiségű víz társaságában feltesszük főni úgy 15 percre. Miután levettük a tűzről, újabb kanál olívaolajjal keverjük össze. A gorgonzolás szószt folyamatos keverés mellett kicsit felmelegítjük, és a tésztára szedjük. Egy kevés gorgonzolát a tetejére morzsoljuk, tépünk mellé egy-két levél bazsalikomot, és így tálaljuk. Az egyik legfinomabb tésztaétel, amit valaha ettem.
Na mit szól hozzá?