Hozzávalók:
- 1 kg brokkoli
- só, frissen őrölt bors
- 4 szelet kecskesajt
- 50 g szeletelt mandula
- extra szűz olivaolaj
A brokkolit virágaira szedjük, 8 dl sós vízben 4 percig főzzük. Turmixgépbe tesszük és a főzőlével félig felöntve pépesítjük. (Csak amikor már a gép műanyag kancsójába öntöttem a tűzforró egyveleget, akkor jutott eszembe, nem biztos, hogy kibírja ezt a hőt. Néhány másodpercig aggódva figyeltem, nem fog-e összerogyni. Ilyen pillanatokat élnek át a tengeralattjárós filmek hősei, amikor túl mélyre merülnek, és néhány szegecs már kipattan a falból. Az én kancsóm is puhább lett, puhább lett, de végül kitartott). A levest a fazékba visszatöltve újra felmelegítjük, majd tányérba szedve tetejére tesszük a kecskesajt-szeleteket, megszórjuk pirított mandulával, borssal, és óvatosan megöntözzük extra szűz olivaolajjal.
Az ebéd leírása az avokádós, csirkés tortillával hamarosan folytatódik.
Na mit szól hozzá?