Ezennel a Húsosfazék is csatlakozik a nagyüzemi csirketartás elleni kampányhoz, nemcsak azért, mert az alábbi videón bemutatotthoz hasonló telepeken gyakorlatilag egész életükben kínozzák az állatokat, hanem az innen kikerülő csirkehús pocsék minősége miatt is. A boltokba kerülő, előrecsomagolt húsokra ugyan rákerül a Kiváló minőségű magyar baromfi matrica, ám ezek össze sem hasonlíthatóak egy kukoricán nevelt, tanyasi kapirgálós csirkével.
A jellegzetes tápszerízt hiába nyomjuk el erős fűszerezéssel, a kellemetlen utóízzel egyszerűen nem lehet mit kezdeni. A hús színe és állaga sem megfelelő, fakó és könnyen szétfő. Minderre csak akkor döbben rá az ember, ha van alkalma igazi, szabadban nevelt csirkét enni. A tápszerezés mellett ennek az az oka, hogy az üzemi csirkét már feleolyan idősen levágják, mint a háztáji szárnyasokat, s rövid életüket állandó mesterséges megvilágítás mellett élik le, így ugyanis kevesebbet alszanak, s többet esznek. A tömeges állatkínzás végeredménye az olcsó, de pocsék csirkehús.
Na mit szól hozzá?