De hogyan? Már lassan egy éve, hogy a témával foglalkoztam, s most néhány új steakevőeszköz birtokában, illetve olvasva Domestic Goddess marhasteakes bejegyzését, ismét kedvet kaptam a kísérletezéshez. Van ugye a korábbi bejegyzésemben kipróbált gyakorlat, gyors serpenyős sütéssel, nagy hőmérsékleten hirtelen lezárjuk az utat a húsból távozni kívánó nedvek előtt, majd előmelegített sütőben néhány perc alatt készül el a zamatos hús. A másik módszer pusztán annyiból áll, hogy a húst serpenyőben mindkét oldalán két-két percig sütjük, és már tálaljuk is. Vettem pár szelet fehérpecsenyét, és az elmúlt két este mindkét módszert kipróbáltam, olyan vastag fehérpecsenye szeletekkel, amekkorákat egy átlagos hentes adni szokott. Az ilyen húsok sütésére a kísérlet alapján a második módszer alkalmasabb. Ha viszont egy vastag steakhez van szerencsénk, akkor jobb az első szerint eljárni. Ha elkészült, tegyünk a tetejére egy kis fűszeres vajat. A kísérlet folytatódik a különböző pácok kipróbálásával.


Na mit szól hozzá?