De hogyan? Már lassan egy éve, hogy a témával foglalkoztam, s most néhány új steakevőeszköz birtokában, illetve olvasva Domestic Goddess marhasteakes bejegyzését, ismét kedvet kaptam a kísérletezéshez. Van ugye a korábbi bejegyzésemben kipróbált gyakorlat, gyors serpenyős sütéssel, nagy hőmérsékleten hirtelen lezárjuk az utat a húsból távozni kívánó nedvek előtt, majd előmelegített sütőben néhány perc alatt készül el a zamatos hús. A másik módszer pusztán annyiból áll, hogy a húst serpenyőben mindkét oldalán két-két percig sütjük, és már tálaljuk is. Vettem pár szelet fehérpecsenyét, és az elmúlt két este mindkét módszert kipróbáltam, olyan vastag fehérpecsenye szeletekkel, amekkorákat egy átlagos hentes adni szokott. Az ilyen húsok sütésére a kísérlet alapján a második módszer alkalmasabb. Ha viszont egy vastag steakhez van szerencsénk, akkor jobb az első szerint eljárni. Ha elkészült, tegyünk a tetejére egy kis fűszeres vajat. A kísérlet folytatódik a különböző pácok kipróbálásával.
2008.04.12. 20:59 sbotond
Süssünk fehérpecsenyét!
1 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr48422990
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
fauve · http://chaudfroid.blogspot.com/ 2008.09.11. 20:03:30
Kedves Húsosfazék!
Én az ilyen húsokat én a következő módon szoktam süttni:Felmelegítek közepes lángon egy öntöttvas serpenyőt szárazon.A szobahőmérsékletű hús szeleteket beolajozom majd 1-1 percig pirítom őket oldalanként (függ azért a vastagságtól is) és a lángot felcsvarom maximumra.Sózom és egy kevés borsot örlök rá majd még 1-1 perc következik oldalanként.Ez után egy nagyobb darabka vajat (inkább nagyobb legyen mint kisebb) dobok a húsok közé és újra közepesre veszem le a lángot.Vagy gyakran forgatom a szeleteket a barnuló,habzó vajban vagy kanállal locsolgatom őket még kb 2 percig.Ez után 10perces pihenő következik gyakori forgatással.A sütési fokozatokra vonatkozóan sajnos nem tudok megaddni pontos ídőt,azt nagyjából látni/érezzni szoktam.
Vastagabb szeletnél működhet az elősütés utáni pihentetés majd vaj papírjába (nem hülyeség,jobb mint az aufólia!) csomagollva 160 fokon 6-10 perc.
Örülök,hogy valaki végre nem csak a csirke-bélszin-ragu háromszögön keresztül lát!
Üdv,
Fauve/chdfrd
Én az ilyen húsokat én a következő módon szoktam süttni:Felmelegítek közepes lángon egy öntöttvas serpenyőt szárazon.A szobahőmérsékletű hús szeleteket beolajozom majd 1-1 percig pirítom őket oldalanként (függ azért a vastagságtól is) és a lángot felcsvarom maximumra.Sózom és egy kevés borsot örlök rá majd még 1-1 perc következik oldalanként.Ez után egy nagyobb darabka vajat (inkább nagyobb legyen mint kisebb) dobok a húsok közé és újra közepesre veszem le a lángot.Vagy gyakran forgatom a szeleteket a barnuló,habzó vajban vagy kanállal locsolgatom őket még kb 2 percig.Ez után 10perces pihenő következik gyakori forgatással.A sütési fokozatokra vonatkozóan sajnos nem tudok megaddni pontos ídőt,azt nagyjából látni/érezzni szoktam.
Vastagabb szeletnél működhet az elősütés utáni pihentetés majd vaj papírjába (nem hülyeség,jobb mint az aufólia!) csomagollva 160 fokon 6-10 perc.
Örülök,hogy valaki végre nem csak a csirke-bélszin-ragu háromszögön keresztül lát!
Üdv,
Fauve/chdfrd
Na mit szól hozzá?