Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2009.02.25. 00:03 sbotond

Erdei gombás tagliatelle

Ez tehát az első étel, amit az új tésztagéppel készítettem, a recept Ramsay Vasárnapi ebédek könyvéből származik (ez most a kedvenc szakácskönyvem, szerintem végig fogom főzni az egészet). Így télen nehéz friss erdei gombához jutni, most csak fagyasztott vargányát tudtam venni. A recept lényege, hogy ha minden alapanyag friss és jó minőségű, akkor épp az egyszerűség, a többféle fűszer mellőzése miatt lesz, pusztán a jóféle összetevőktől nagyon finom a végeredmény. Éppen ezért újra el fogom készíteni tavasszal, friss gombából, mert úgy az igazi. Vicces volt amúgy a Nagycsarnokban a gombaárus néne, nem volt nála, csak csiperke, az meg nekem nem kellett úgyhogy azt mondta: "ne csinálja erdei gombából, azzal csak elcsapja a hasát, nem jó az, szétfő, bezzeg ez a jó kemény csiperke, méghozzá nem akármilyen, ez mezei csiperke, ilyen csak nálam van! Na figyeljen, lemérek fél kilót, teszek hozzá még egy marékkal, és így is csak fél kilót fizet; 2500 ft és rendben vagyunk. Várjon, hová megy? 1500-ért is viheti!" Ha gombát nem is, barkát viszont vettem a mellette levő árusnál, itt díszeleg egy vázában. Nem tudom, mennyire változik a gombaárusok köre ott a Nagycsarnok hátsó részében, de legutóbb egy normálisabb árusnál vettem még az ősszel nagyon szép erdei gombákat, remélem visszatér tavasszal.



Hozzávalók

Tészta
275 g 00-s olasz liszt

2 egész tojás
3 tojássárgája
1 ek olívaolaj (a tésztába)

Feltét
500 g erdei gomba
2 salottahagyma finomra vágva
1 gerezd fokhagyma, zúzva
2 ek. olívaolaj (a gombához)
petrezselyem, aprítva
1 ek snidling, aprítva
rukolalevél (ez most nekem nem volt)


A tésztához valókat összedolgozzuk, alaposan átgyúrjuk, majd folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük egy órára. A tésztagombócot két részben a gépes bejegyzésben leírtak szerint feldolgozzuk (sodrófával kinyújtjuk valamennyire, majd a gépben egyre kisebbre állítva a nyílást, vékonyra nyújtjuk, végül kis száradás után a szeletelőn is átengedjük). A hagymát és a fokhagymát az olajon megbarnítjuk, ezután jöhet hozzá a gomba. Ha már megpirult, megszórjuk petrezselyemzölddel, snidlinggel. A tésztát zubogó sós vízben másfél percig főzzük, majd egy serpenyőben összeforgatjuk a gombával, ekkor jöhet rá még egy kis olívaolaj és némi parmezánreszelék.


Szólj hozzá!

Címkék: gordon ramsay tagliatelle tésztagép erdei gomba


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr84964265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása