Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2009.06.22. 08:59 sbotond

Cukkinis tészta bélszíncsíkokkal és citromhéjkivonattal

Még egy egyszerű tésztaétel is meglepően finom és különleges lehet, ha friss zöldségeket, fűszereket, jóféle húst és egy általam eddig nem ismert természetes ízesítőt, a citromhéjből készített folyékony kivonatot használunk. És persze, mióta megvan a tésztagépem, a tészta is csakis otthon készülhet. A spagettikészítő részét csak most próbáltam ki először. A receptet az essen & trinken legújabb számában találtam, ez az étel volt a címlapfotón is (persze sokkal szebb tálalásban és megvilágításban, mint az alábbi, gyorsan összedobott fotómon). A végeredmény fantasztikus volt, képtelen voltam megállni, hogy ne egyek két tányérral.



Hozzávalók
1 citrom
1 ek cukor
30 dkg cukkini
25 dkg cukorborsó
40 dkg marhabélszín
30 dkg spagetti
10 ek olívaolaj
só, bors
friss bazsalikomlevelek
20 g vaj


A citromot megmossuk, a héját lereszeljük, és kevés forrásban levő vízben 10 másodpercig blansírozzuk. A citromhéjreszelékről a vizet egy edénybe kiöntjük egy kendőn keresztül, mely a citromhéjdarabkákat felfogja. Az egészet hagyjuk kihűlni, majd a kendőben felfogott citromhéjreszeléket amennyire csak lehet, kicsavarjuk, a fennmaradt főzőléhet adva. Ehhez adjuk hozzá a cukrot, majd a felét a tűzhelyen elpároljuk. A cukkinit vékony karikákra szeleteljük és félbevágjuk. A cukorborsót hosszában felcsíkozzuk. A bélszínt vékonyan felszeleteljük, majd 1 cm-es csíkokra vágjuk. Nagy serpenyőben 2 ek olajat melegítünk, s ebben a cukkinit két részletben (a másodiknál újabb adag olaj hozzáadásával) hirtelen pirítjuk kb 2 percig, sóval és borssal fűszerezzük. A cukorborsót csak egy percig pirítjuk. További 3 ek olajat teszünk a serpenyőbe, és a húst egy percig pirítjuk, de csak a csíkok egyik oldalán! Akkor lesz finom, ha a húsdarabok egyik fele helyenként barnás, pirosas színt kap, a másik fele viszont még kissé rózsaszín. Sózzuk, borsozzuk. A bazsalikomleveleket kézzel nagyobb darabokra tépkedjük. A tésztát megfőzzük (én ezt a végére hagytam, mivel ennek a friss házitésztának  - recept itt, csak ez esetben spagettiméretre szeleteltem a géppel - 1,5-2 perc is elég volt), de ügyelve arra, hogy a szokásosnál is keményebbre főzzük, mivel még lesz ideje puhulni a serpenyőben. A tésztát a serpenyőben fennmaradt ízes olajban kis ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk az elején elkészített citromhéjkivonatunkat, a főzőléből egy kanállal, alaposan elkeverjük. Kóstoljuk meg, és ha már al dentére készült, adjuk hozzá a cukkinit, a cukorborsót, a húst, a bazsalikomot és a vajat. A serpenyőben mindezt alaposan átforgatjuk, és már tálalhatjuk is!


Szólj hozzá!

Címkék: spagetti citrom bélszín bazsalikom cukkini tésztagép


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr701199441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása