Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2010.04.09. 07:20 sbotond

Mit esznek a politikusok? 2 . rész

Lassan három éve már, hogy sorra vettem, mit lehet tudni politikusaink étkezési szokásairól. A helyzet olyan szempontból változatlan, hogy nem sokat. A 2007-eshez hasonló arányban találni csak erről információt a politikusok honlapján. A korábbi összeállítás szereplői közül többen már eltűntek a politikai süllyesztőben, vagy legalábbis a háttérbe húzódtak. Szerencsére a közéletből kikopó figurákat több esetben olyan újabb érdekes arcok váltották, akikről kisebb-nagyobb kutatómunka után kideríthető, mivel csillapítják éhségüket.

Sólyom László: ropogós libacomb hagymás burgonyaroláddal

A köztársasági elnök étkezési szokásairól udvari szakácsa, Bereznay Tamás árul el kulisszatitkokat. Elmondása szerint az elnökúr mindig mindent elfogyaszt, de elsősorban a magyaros ételeket szereti, jöhet marhapörkölt vagy egy kacsa párolt vörös káposztával, ő garantáltan eltünteti a tányérról! Az elnöki főszakács mégis a ropogós libacombot emelte ki hagymás burgonyaroláddal. Ha valaki Sólyom Lászlót szeretné vendégül látni, a receptet itt találja. Az elnök kedvencein nehéz fogást találni, olyan egyszerű, de finom ételek ezek, amelyeket bármelyikünk bármikor szívesen fogadna ebédre vagy vacsorára.

Orbán Viktor: pecsenyebárány, saját füstölésű sonka, piskótatekercs

A Fidesz elnökéről az első részben már volt szó, azonban épp tegnap jelentek meg egy újságban friss infók étkezési szokásairól, így ismét érdemes szót ejteni róla. Húsvétkor akkora bárányt vett a hentesnél, ami be se fért a hűtőjükbe, és a cikk állítása szerint saját pácolású és füstölésű sonka került az asztalra. Becsülendő az összes saját készítésű étel (a kolbásztöltés ugye már évtizedes hagyomány náluk), a minden fázisában saját kezűleg feldolgozott sonka pedig végképp nem mindennapos. A cikkből az is kiderül viszont, hogy a vasárnapi családi ebéd közben Orbán Viktor és fia meccset néztek a tévében, ez bizony elég hangulatromboló szokás, egy báránysült ennél több figyelmet és tiszteletet érdemel.

Mesterházy Attila: pestós tészta, oldalas, brassói

A szocialista miniszterelnök-jelölt a pestós tésztára esküszik. Az édességet nem szereti, bármikor lecsúszik viszont egy jó oldalas vagy egy brassói. Utóbbiról mindenki tudja, hogy sajnos gyakran éttermi hulladékból készül, de Mesterházyt ezek szerint ez cseppet sem zavarja. Állítása szerint nem reggelizik, gyakran ebédelni sem tud. Az ebéd elhagyása egy sűrű napon még elfogadható, de a reggeliről is lemondani elég nagy felelőtlenség. A pestós tészta nem lenne rossz választás, ha egy hétköznapi gyors ebédről lenne szó, de ezt kijelölni kedvencként nem vall túl nagy gasztrofantáziára. Gyerekkorából édesanyja oldalasára és a nagyapa tejfölös bablevesére emlékezik vissza szívesen. Elítélően szól viszont a Parlamentben kapható meleg ételekről: nem túl jók és kicsi is az adag, szerinte menzakosztról van szó, ami nem okoz gasztronómiai élvezetet. Az ételeket legszívesebben light kólával öblíti le. Összességében tehát Mesterházy gasztronómiai szempontból sem a legszínesebb egyénisége a hazai politikuspalettának.


 

Vona Gábor: sztrapacska, gyros

A jobbikos vezető esetén volt a legkönnyebb az étkezési szokások kiderítése: saját honlapján számolt be kedvenc ételeiről. Ha valaki ősi magyar ételekre tippel, nagyot téved: Vona három kedvencéből kettő egész érdekes, mondhatni saját fogalmaik szerint nemzetidegen: juhtúrós sztrapacska és gyros (vajon a körúti kebabra gondolt, vagy egy észak-görög buszos nyaralás emlékét dédelgeti?). Hiába, ha egy politikus olyan nézeteket vall, mint Vona és társai, az a kaják terén (is) gyakran önellentmondásba keveredik. Jobban a képbe illik a húsleves cérnametélttel, amit Vona csípősen szokott enni - nyilván így edzett a rendőrségi paprikaspray ellen.


 

Semjén Zsolt: halászlé

A kereszténydemokraták frontembere egy kalocsai paprikafesztiválon vallott étkezési szokásairól: kedvence a halászlé, amelyet édesanyja tésztával készített. Megosztja a halászlérajongókat, hogy kerülhet-e tészta e csodás levesbe, de ebben a kérdésben én is tésztapárti vagyok. Emellett Semjén a pörkölteket, no és a csípős étkeket is kedveli. Szakácstudománya ugyanakkor saját bevallása szerint megáll a lágytojás készítésénél, abba viszont szívesen beleszól, felesége mit hogyan csináljon a konyhában. A konyhai kibicelés a legidegesítőbb dolog, ami főzés közben történhet az emberrel, dehát ahogy azt már megírtam, néhány étel készítése olyan, mint a foci vagy a politika: mindenki nagyon ért hozzá, és folyton beleszól.



Bokros Lajos: resztelt máj

A véreskezű expénzügyminiszter pártja disznóvágásán ragadott fakanalat, hogy saját készítésű resztelt májával kápráztassa el a megjelenteket. E műveletet legalább olyan precizitással végezte, mint egy költségvetési törvény összeállítását (a máj megemésztésével azért biztos mindenki könnyebben boldogult).


Szólj hozzá!

Címkék: politikus bárány halászlé tészta sztrapacska libacomb kedvenc étel


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr461905940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása