Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2011.01.15. 16:45 sbotond

Étteremteszt: Kádár Étkezde

Szégyen, de csak most a héten jártam először a Kádár Étkezdében. Hírből persze már évek óta ismertem, de valahogy sosem jutottam el oda (ebben kicsit az is közrejátszott, hogy többen is meséltek a hosszas várakozástól, ebédidőben meg hajlamos vagyok türelmetlenkedni). Az a műfaj, amelyben a hely már évtizedek óta dolgozik, nagyon le van járatva ma Magyarországon: a hagyományos ételeket kínáló, gyors ebédekre alkalmas helyek általában pocsék minőségű ételeket löttyintenek a tányérra - és közben előszeretettel teszik ki az ajtó fölé a "házias ízek" feliratot.

Na a Kádár Étkezde ebben a műfajban csúcsteljesítményt nyújt, kivétel nélkül megfelel ennek a mára megcsúfolt fogalomnak: a töltött paprika olyan, mintha a nagymamám csinálta volna, a húsleves érezhetően tényleg húst is látott, nem csont- és fáradtzöldség-ízű, a szódásüveg és a málnaszörp pedig tovább fokozza a komfortérzetet.

A környezet láthatóan régóta változatlan - csak a falra akasztott képek száma gyarapodik, az is csak lassan. Ezzel együtt a hely kétségtelenül legendás: megilletődve nézegetem a fotókat, újságkivágásokat az elmúlt öt évtizedben ide látogató hírességekről.

A sarokban most is épp a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke kanalazza magába nagy elánnal a levest, hatalmas partedlivel védve az ingjét a zsíros cseppektől. Körülöttünk öreg bácsik rekedt hangon politizálnak, pacalt rendeltek. Az ajtóban álló főnök olyan fehér zubbonyszerűséget visel, amilyet csak az ötvenesévekbeli filmekben láttam. A Kádár hangulata tehát teljesen egyedi, semmihez sem hasonlítható, és kétségtelenül eredeti. Hozzátartozik viszont az a masszív kajaszag, ami durván beleissza magát a vendégek ruhájába, így hirdetve a nap további részében, hogy ők a Kádár Étkezdében ebédeltek.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr572585952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása