A most már menetrendszerűnek nevezhető, minden tavasszal beköszöntő medvehagymamánia a Húsosfazék receptjeiben is évek óta felfedezhetői, nincs ez másként az idén sem: ezúttal egy egyszerű, gyors, könnyű, de egyben nagyon finom medvehagymás vacsorát mutatok be nektek. A gomba ebben még szárított, de az így kapható fafülgomba kiváló kiegészítő ehhez az ételhez: jól ellenáll a főzésnek, viszont az íze nem túl tolakodó, megfelelő teret hagy a medvehagymának.

Hozzávalók
20 dkg Carnaroli rizs
1 csomag medvehagyma
1 vöröshagyma
szárított fafülgomba
5 dkg vaj
olívaolaj
1 liter zöldség alaplé
1 dl fehérbor
reszelt parmezán
A medvehagymát alaposan lemossuk (erre érdemes nagy figyelmet fordítani, nálam több levélen is apró csigák tanyáztak), a nagyobb szárakat kivágjuk a levelekből. Pár levelet félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprítjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd a vajban megpirítjuk. Közben az alaplevet felforraljuk, illetve a fafülgombát forró vízbe áztatjuk. A rizst üvegesre pároljuk folytonos kevergetés mellett, majd hozzáadunk annyi alaplevet, amennyi ellepi. További keverés mellett az alaplevet a rizs felszívja, illetve egy része elpárolog, ezt folyamatosan pótoljuk, amíg az összes el nem fogy. Általában ez 20 percet vesz igénybe. A fafülgombát öt perccel a befejezés előtt adjuk hozzá, a medvehagymát a fehérbor társaságában viszont csak röviddel az étel elkészülte előtt, hogy megőrizze friss ízét. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzákeverünk némi reszelt parmezánt, és tálalás előtt pár percig állni hagyjuk.
Na mit szól hozzá?