Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2011.04.28. 08:52 sbotond

Gyors vacsorák V. Medvehagymás rizottó fafülgombával

A most már menetrendszerűnek nevezhető, minden tavasszal beköszöntő medvehagymamánia a Húsosfazék receptjeiben is évek óta felfedezhetői, nincs ez másként az idén sem: ezúttal egy egyszerű, gyors, könnyű, de egyben nagyon finom medvehagymás vacsorát mutatok be nektek. A gomba ebben még szárított, de az így kapható fafülgomba kiváló kiegészítő ehhez az ételhez: jól ellenáll a főzésnek, viszont az íze nem túl tolakodó, megfelelő teret hagy a medvehagymának.
 


Hozzávalók
20 dkg Carnaroli rizs
1 csomag medvehagyma
1 vöröshagyma
szárított fafülgomba
5 dkg vaj
olívaolaj
1 liter zöldség alaplé
1 dl fehérbor
reszelt parmezán

A medvehagymát alaposan lemossuk (erre érdemes nagy figyelmet fordítani, nálam több levélen is apró csigák tanyáztak), a nagyobb szárakat kivágjuk a levelekből. Pár levelet félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprítjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd a vajban megpirítjuk. Közben az alaplevet felforraljuk, illetve a fafülgombát forró vízbe áztatjuk. A rizst üvegesre pároljuk folytonos kevergetés mellett, majd hozzáadunk annyi alaplevet, amennyi ellepi. További keverés mellett az alaplevet a rizs felszívja, illetve egy része elpárolog, ezt folyamatosan pótoljuk, amíg az összes el nem fogy. Általában ez 20 percet vesz igénybe. A fafülgombát öt perccel a befejezés előtt adjuk hozzá, a medvehagymát a fehérbor társaságában viszont csak röviddel az étel elkészülte előtt, hogy megőrizze friss ízét. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzákeverünk némi reszelt parmezánt, és tálalás előtt pár percig állni hagyjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: gomba medvehagyma rizottó gyors vacsora


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr272861279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása