Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2012.07.09. 09:20 sbotond

Elvis kedvenc reggelizőhelyén jártunk

Memphisben ébredve nem volt kérdés, hol fogunk reggelizni: Elvis Presley kedvenc reggelijét kell megkóstolni, méghozzá épp ott, ahol ő is gyakran kezdte a napot, a Main Streeten található Arcade-ban. A dinert egy görög bevándorló, Speros Zepatos nyitotta meg még 1919-ben, vagyis ez még a Charles Vergos' Rendezvous-nál is régebbi hely.

arcade_5.jpg

Még ma is a Zepatosok üzemeltetik az éttermet, ahová olyan belépni, mintha visszarepülnénk az időben az ötvenes években, gyakorlatilag alig változott a berendezés. Nem véletlen, hogy több filmben is felhasználták helyszínként, így a Jerry Lee Lewis életét bemutató Great Balls of Fire-hoz és a Walk the Line című Johnny Cash életrajzi filmhez is forgattak itt.

arcade2_3.jpg

S hogy mi volt itt Elvis kedvence? A mogyoróvajas, banános toast, amit egy kistányér rántotta kíséretében tálaltak fel. A mogyoróvaj a banánnal összesütve egy szendvicsbe nagyon finom, de persze nagyon tömény is egyben, minden nap azért nem enném ezt.

arcade4_2.jpg

Emellett muszáj volt még kipróbálni a beszédes nevű Eggs Redneck összeállítást, ami rántottából, hash brown-ból és kis hús- illetve kelttészta pogácsákból állt, finom fűszeres öntettel tálalva. Adam Richman is ilyet evett a Fald fel Amerikát! itteni epizódjában (mert persze ő is járt itt).

arcade3_2.jpg

Innen pedig egyenesen Elvis egykori lakhelye, Graceland felé vettük az irányt, erre a kihagyhatatlan memphisi látnivalóra egyébként már az Arcade utcájában is plakátok hívják fel a figyelmet.

elvis_1.jpg

Félórányi autózás után érkeztünk meg Elvis birtokának bejáratához, ahol impozáns tábla fogadott.

elvisbejarat_1.jpg

A bejárattól már csak busszal lehetett továbbmenni a házhoz. Állítólag Elvis mindig az emeleti erkélyről integetve fogadta vendégeit.

elvishaz_1.jpg

A nappaliban fehér süppedős padlószőnyeg és giccs minden mennyiségben, a hátsó szobában egy zongora.

elvisnappali_1.jpg

Az alagsorban pedig egy tévészoba, ahol egyszerre három csatornát is lehetett nézni egyszerre. Külön figyelmet érdemel a furcsa porcelán majom és a plafont borító tükör.

elvistv.jpg

Egy aranylemezekkel borított falú folyosó vezetett...

elvislemezek2.jpg

...egy még több aranylemezzel teli szobába.

elvislemezek1.jpg

Ez pedig Elvis konyhája, ahol ő maga is szívesen sütött palacsintát a barátainak, de még a testőreinek is.

elviskonyha_1.jpg

A birtokon megnézhettük Elvis két magánrepülőjét is, a képen a nagyobbik látható, ezt a lányáról nevezte el, és mindig ebben tartották a kis Lisa Marie születésnapját, tízezer méter magasban.

elvisrepulo_1.jpg

Tekintélyes méretű garázsban láthattuk az óriási autógyűjtemény egy részét, ez itt épp a híres rózsaszín Cadillac.

elviscadillac_1.jpg


Szólj hozzá!

Címkék: reggeli amerika fald fel amerikát


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr164636572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása