Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2013.01.04. 09:37 sbotond

Kecskesajtos, vörösáfonyás kosárkák

Egy egyszerű, de ötletes üdvözlőfalattal jól indul a nagyobb társaságok számára készített ebéd vagy vacsora, különösen jó szolgálatot tehetnek akkor, ha a vendégek már elkezdenek szállingózni, és még nem állunk jól a főfogásokkal. Alapvetően nem az a cél, hogy ezzel lakjon jól az ember, sokkal inkább az étvágy felkeltése. A profi séfek egész rafinált üdvözlőfalatokat szoktak a jobb éttermekben a tányérra varázsolni, ezzel is előrevetítve, mit tudnak a konyhában, de mi megelégedhetünk egy egyszerűbben kivitelezhető megoldással is. Ilyenkor is érdemes azonban arra törekedni, hogy szokatlan, érdekes ízeket, textúrákat és színeket párosítsunk, hogy ez a vacsoreát indító első falat igazi meglepetés legyen a vendégek számára. Az alábbi recept az egyik legegyszerűbb az üdvözlőfalatok sorában: egy sajt és egy gyümölcs kombinációja, vajas tésztába burkolva és megsütve. Ebben a receptben a kecskesajt jellegzetes, erős íze találkozik a vörösáfonya édes, de egyben kesernyés ízével, a színekben pedig a fehér a sötétvörössel.

kecskesajtosafonyasudv.jpg

Hozzávalók
270 g vajas tészta
1 tojás felverve
10 dkg vörösáfonya
1 dl vörösbor
20 dkg kecskesajt (a hengerformában kapható, lágyabb változat)
1 ek friss kakukkfű
bors
olívaolaj
rucolalevelek díszítéshez

A tésztát kilisztezett felületen fél ceKecskesajtos, vörösáfonyás kosárkák
nti vastagra nyújtjuk, majd 7 cm-es formával karikákat vágunk ki belőle. Ezekkel egy minimuffin-sütőforma kivajazott mélyedéseit egyenként kibéleljük, majd a tésztát felvert tojással, egy ecset segítségével megkenjük. Minden mélyedésnél szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel. A vörösáfonyát egy kis cukorral és egy löttyintésnyi vörösborral serpenyőben rövid ideig főzzük, sűrítjük. Ebből teszünk egy-egy kanállal a tésztakosarakba. A sajtból félcenti vastag korongokat vágunk, ezekkel fedjük be a vörösáfonyával megtöltött mélyedéseket, kakukkfűvel, frissen őrölt borssal megszórjuk, kevés olívaolajjal megspricceljük, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 15 perc alatt (vagy amíg szép barnára sül körben a tészta és a sajt széle) készre sütjük. Tálaláskor kevés rucolát szórunk köré.


2 komment

Címkék: kecskesajt vörösáfonya üdvözlőfalat


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr394996402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ikkyu · http://www.ikkyugasztrokalandjai.blogspot.com/ 2013.01.04. 10:09:05

Tényleg fantasztikus az ízhatás! Én a hasonlót alkottam, kecskesajtos/gyöngyhagymás/ribizlis megoldással.

neekool 2013.01.04. 11:26:47

Szerintem is fantasztikus lehet az ízhatás. Ezt Nekem is ki kell próbálnom. Feltölthetnéd redir.ec/receptjatek ide is, tuti sokaknak tetszene
süti beállítások módosítása