Hogyan használhatjuk a konyhai eszközöket önvédelemre a ránk támadó zombikkal szemben, illetve miből mit főzzünk magunknak és szeretteinknek zombiapokalipszis idején? Ezek most éppen nem tűnnek túl aktuális kérdésnek, de mi van, ha egyik reggel arra ébredünk, hogy csoszogó, emberhúsra éhes zombik lepik el városunkat? Ilyen esetekre ad hasznos tippeket egy idén ősszel megjelenő szakácskönyv, a The Snacking Dead, amelyet az AMC méltán népszerű The Walking Dead sorozatára építve állítottak össze.
A könyv három témakört ölel fel: az élőhalottak elleni harc történetének elmesélése, receptek a túlélők számára és végül hasznos tippek főzéshez egy zombiktól hemzsegő világban.
Ez utóbbiak talán a legszórakoztatóbbak, hiszen megtudhatjuk például, hogy a zombik messziről kiszagolják ugyan a friss emberhúst, de a sülő bacon illatára érzéketlenek, úgyhogy nyugodtan meglephetjük magunkat egy kis sült szalonnával.
Szintén hasznos tipp, hogy zombiinvázió esetén a közértek kifosztása után is gyakran hátramaradnak a csicseriborsó-konzervek, amelyekből finom humuszt készíthetünk. De az is kiderül a könyvből, hogyan csinálhatunk a pizzasütéskor használt fémlapátból halálos zombiölő fegyvert.
Mivel a zombifilmeket és könyveket legalább annyira szeretem, mint a főzést, és már a The Zombie Survival Guide is megvan, amelynek akár szerves folytatásaként is tekinthetünk erre a szakácskönyvre, én biztos beszerzek majd ősszel egy példánnyal (itt már előrendelhető)!
Na mit szól hozzá?