A háromnapos hétvégét gyakorlatilag végigettem Balatonfüreden, Tihanyban és végül hazafelé Veszprémben. Először a legfrissebb élményt osztom meg a Húsosfazék olvasóival, ma délután a veszprémi Oliva Étteremben ebédeltünk. A helyre a Népszabadság Top100 kiadványában bukkantunk rá, még rendelés közben is azt forgattuk, a pincér persze rögtön ki is szúrta. Az étlapon a választék igen bőséges, nagy nehezen kiválasztottam a sonkával és zöldfűszerekkel töltött pisztrángot zöldcurrymártással és párolt zöldségekkel. A hal húsa a fűszerek és az ízesre pirult sonka együttes hatásának köszönhetően zamatos, ízletes, a currymártás erre még rátesz egy lapáttal, de nem nyomja el a hal ízét, Szeremley Huba Badacsonyi Szemelt Rizlingjével öblítem le ezt a nagyszerű fogást.
Ezután jön csak a meglepetés, az Oliva Étterem csokoládébombája, melyről túlzás nélkül állítom, hogy a desszertek desszertje. Tizennyolc percet kell rá várni, de megéri, sőt már önmagában ezért érdemes elutazni ide Budapestről, a forró csokikrém, az ideális állagú csokitészta és a hideg meggylekvár fantasztikus hármast alkot. Az első falat után kiderül, ezt a desszertet nem is nagyon lehet elemezgetni, mivel azonnal olyan bódító ízfolyamként hat, melyet újra és újra próbára kell tenni. Épp ezt a desszertet amúgy kevésbé találták jónak a már említett Top100-as kiadvány kritikusai, el nem tudom képzelni, miért, ebből is az a tanulság, jobb, ha önmagában egy-egy negatív vélemény nem veszi el a kedvünk bizonyos éttermek kipróbálásától, mert akkor olyan élményekről csúszhatunk le, mint az Oliva csokoládébombája.
A hosszú hétvége egyéb gasztroélményeiről, köztük a balatonfüredi borhetekről és éttermekről később beszámolok.
Ezután jön csak a meglepetés, az Oliva Étterem csokoládébombája, melyről túlzás nélkül állítom, hogy a desszertek desszertje. Tizennyolc percet kell rá várni, de megéri, sőt már önmagában ezért érdemes elutazni ide Budapestről, a forró csokikrém, az ideális állagú csokitészta és a hideg meggylekvár fantasztikus hármast alkot. Az első falat után kiderül, ezt a desszertet nem is nagyon lehet elemezgetni, mivel azonnal olyan bódító ízfolyamként hat, melyet újra és újra próbára kell tenni. Épp ezt a desszertet amúgy kevésbé találták jónak a már említett Top100-as kiadvány kritikusai, el nem tudom képzelni, miért, ebből is az a tanulság, jobb, ha önmagában egy-egy negatív vélemény nem veszi el a kedvünk bizonyos éttermek kipróbálásától, mert akkor olyan élményekről csúszhatunk le, mint az Oliva csokoládébombája.
A hosszú hétvége egyéb gasztroélményeiről, köztük a balatonfüredi borhetekről és éttermekről később beszámolok.
Na mit szól hozzá?