Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2007.08.21. 01:16 sbotond

Étteremteszt: Oliva Étterem Veszprém

A háromnapos hétvégét gyakorlatilag végigettem Balatonfüreden, Tihanyban és végül hazafelé Veszprémben. Először a legfrissebb élményt osztom meg a Húsosfazék olvasóival, ma délután a veszprémi Oliva Étteremben ebédeltünk. A helyre a Népszabadság Top100 kiadványában bukkantunk rá, még rendelés közben is azt forgattuk, a pincér persze rögtön ki is szúrta. Az étlapon a választék igen bőséges, nagy nehezen kiválasztottam a sonkával és zöldfűszerekkel töltött pisztrángot zöldcurrymártással és párolt zöldségekkel. A hal húsa a fűszerek és az ízesre pirult sonka együttes hatásának köszönhetően zamatos, ízletes, a currymártás erre még rátesz egy lapáttal, de nem nyomja el a hal ízét, Szeremley Huba Badacsonyi Szemelt Rizlingjével öblítem le ezt a nagyszerű fogást.

Ezután jön csak a meglepetés, az Oliva Étterem csokoládébombája, melyről túlzás nélkül állítom, hogy a desszertek desszertje. Tizennyolc percet kell rá várni, de megéri, sőt már önmagában ezért érdemes elutazni ide Budapestről, a forró csokikrém, az ideális állagú csokitészta és a hideg meggylekvár fantasztikus hármast alkot. Az első falat után kiderül, ezt a desszertet nem is nagyon lehet elemezgetni, mivel azonnal olyan bódító ízfolyamként hat, melyet újra és újra próbára kell tenni. Épp ezt a desszertet amúgy kevésbé találták jónak a már említett Top100-as kiadvány kritikusai, el nem tudom képzelni, miért, ebből is az a tanulság, jobb, ha önmagában egy-egy negatív vélemény nem veszi el a kedvünk bizonyos éttermek kipróbálásától, mert akkor olyan élményekről csúszhatunk le, mint az Oliva csokoládébombája.

A hosszú hétvége egyéb gasztroélményeiről, köztük a balatonfüredi borhetekről és éttermekről később beszámolok.

Szólj hozzá!

Címkék: étterem etteremteszt


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr51144774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása