Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2010.07.25. 22:19 sbotond

Nyári ebéd a Rókusfalvy Fogadóban

“Van egy aforizma Chicagóban, Mr. Bond:: az első találkozás alkalom. A második a véletlen műve, a harmadik már ellenséges mesterkedés.” Ez a filmes idézet jutott eszembe most, hogy újraolvastam több mint egyéves beszámolómat első látogatásunkról a Rókusfalvy Fogadóban. Első alkalommal véletlenül találtam rá erre a helyre, de azonnal megszerettem, itt részletesen leírtam, miért. Azóta többször is visszatértem ide, de - sok más, elsőre jól teljesítő, de az ismételt látogatások során már rosszabbul teljesítő étteremmel szemben - egyszer sem okoztak csalódást. Az idézettel szemben az én esetemben mondjuk az első találkozás volt véletlen, a második - és az összes többi már alkalom.
 
 
Most hétvégén kizárólag a heti menüből válogattam, és nálam ez volt az idei nyár eddigi legjobb ebédje. Kezdésként hamar megkaptuk a szokásos üdvözlőfalatot, ezúttal kőrözöttet friss kenyérrel.
 
 
A menüsort indító hideg sárgadinnye-krémleves szárított sonkával egy nagyon ötletes, jól eltalált fogás, ami egy engem is régóta érdeklő kérdéshez nyúlt ügyesen hozzá. A dinnye ugyanis alapvetően gyümölcsként van számon tartva, mégis van benne valami tökszerű (nyilván rokonságban is áll a tökkel, meg a paradicsommal), s ebből adódóan eszembe jutott már, hogy fel lehetne haszálni zöldségként, sósan is. A Rókusfalvy Fogadóban ezt megtették, méghozzá szárított sonkával, olívaolajjal, és friss zöldfűszerrel. Az eredmény egy üdítő, hideg nyári leves, új alternatíva a hideg gyümölcs- és az uborka- vagy cukkinilevesek mellett. A főételek közül a vörössügér-filét próbáltam ki rókagombás tésztával és friss salátával.
 
 
A hal tökéletesen volt elkészítve, a tészta igazi, friss házitészta, és a gomba is kifogástalanul friss volt, mindehhez jól jött egy pohár hideg Chardonnay a fogadó tulajdonosának pincészetéből. A desszertként ajánlott rizsfelfújt konyakos sárgabarackraguval már első hallásra nagyon megtetszett, de amikor kihozták, még izgalmasabbnak tűnt: a felfújt tetején könnyű barackhab díszelgett az alatta úszó barackragu kiegészítéseként.
 
 
A kiszolgálás most is kifogástalan volt. Most, a sokadik próba után biztosan kijelenthetem, ez a kedvenc éttermem a főváros környékén. A kellemes környezet, szép panoráma, kiváló ár-érték arány mellett az is nagy előnye, hogy ha olyan társasággal készülünk ide, amelyben vegyesen megtalálhatóak az ínyencek és az éttermeket inkább mennyiségi alapon értékelő vendégek, akkor is biztosak lehetünk abban, hogy egyikük sem fog csalódni.

 


1 komment

Címkék: etyek étterem etteremteszt


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr832175709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.01. 16:28:13

Vidák Zoltán - Menzából - Etyekre költözése előtt ettünk itt egyszer-kétszer, rendben volt, de nem voltam elájulva tőle. Most talán már megér egy célzott látogatást is, ha a képeidből jól látom...
süti beállítások módosítása