Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2011.05.12. 09:00 sbotond

Tradíció és innováció a Gerbeaud sütijeiben

A Gerbeaud tegnap egy izgalmas kóstolóestet szervezett gasztrobloggerek számára, így kaptam én is meghívást az új sütijeik kipróbálására. A bevezetőből csak néhány érdekességet emelek ki:
 
1. A Gerbeaud cukrászai sosem titkolták a sütik receptjeit, hiszen hiába ismeri valaki például a hozzávalók pontos arányát vagy az elkészítés menetét, az igazi mesterség a megfelelő, profi kivitelezés.
 
 
2. 2009-ben döntöttek úgy, hogy kínálatukban, arculatukban és a kiszolgálás színvonalában egyaránt a megújulás útjára lépnek. Ennek megkezdésekor először a régi recepteket vették elő, és visszatértek a legjobb alapanyagok használatához (a csokoládés összetevők pl. mindig a legjobb Valrhona alapanyagból készülnek a Gerbeaud-ban), de ezen túl nagy hangsúlyt fektettek az újdonságok kidolgozására is - erre utal az új koncepció jelmondata is: tradíció és innováció.
 
 
3. Az új Gerbeaud az elmúlt évtizedekkel szemben nem elsősorban a turistákra céloz: úgy látják (nagyon helyesen), hogy egy stabil helyi törzsközönség adhat megfelelő alapot a hosszú távon is sikeres működéshez.
 
 
4. Van saját pékműhelyük, itt készülnek minden reggel a friss péksütik. Ehhez kapcsolódik, hogy itt nagyon jó reggeliket is adnak, ami számomra újdonság volt: az utóbbi időben gyűjtöm a jó reggelizőhelyeket, de eddig csak keveset találtam (a TOP 10 reggelizőhely-listákon szereplő helyek jó része szerintem nem megfelelő színvonalú), úgyhogy a Gerbeaud-t ilyen szempontból is mielőbb tesztelni fogom.

De nézzük, miket kóstoltam!

Először is kipróbáltam a tányérdesszertek egyikét, az Oroszkrém variációkat, ami áll egy újragondolt oroszkrémtortácskából, egy rész mazsolalekvárból (ez rendkívül finom volt) és egy adag narancsfagyiból. Nagyon tetszett amúgy az új kínálatban, hogy Kolonics Zoltán, a Gerbeaud főcukrásza egy-egy önmagában álló sütemény helyett komplett tányérdesszertekben gondolkodik: a főételekhez hasonlóan itt is izgalmas kompozíciókat lehet összeállítani.
 
 

Aztán jöttek az apróbb falatok: bazsalikomos citrom, narancsos karamell, fahéjas tejcsokoládé-golyó, egy kis epres süti, royal csokoládé és végül a két legérdekesebb: a XXI. századi Esterházy-szelet és a robbanócukorkával megspékelt karamell-csokoládé-mogyoró.
 

Érdemes tehát ellátogatni a megújult Gerbeaud-ba, és kipróbálni az új sütijeiket! 

 


Szólj hozzá!

Címkék: étterem csokoládé desszert gerbeaud etteremteszt


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr162897172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása