Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2012.10.04. 08:00 sbotond

Tejes bárány zsenge zöldségekkel

Amint megkóstoltam ezt az ételt, azonnal tudtam, hogy bekerül a kedvenceim közé. Nem szimplán ízlett, hanem teljesen meglepett az ízek tökéletes összhangja, minden falat egy élmény volt. Ez nem is véletlen, hiszen ezt a receptet a nemrég bemutatott Alain Ducasse-szakácskönyv, a Húsételek alapján készítettem el. Kicsit kénytelen voltam módosítani az eredetit, bár általában igyekszem pontosan a megadott hozzávalókat használni, de a zöldspárgának például nincs szezonja, márpedig spárgából csak frisset használunk, ezért ezt kénytelen voltam zsenge zöldbabbal helyettesíteni. Alig várom viszont a tavaszt, mert biztos vagyok benne, hogy a spárga íze még hozzá fog adni egy olyan további pluszt, amitől a mostaninál is finomabb lesz ez az egyébként meglepően egyszerű fogás. A receptet mindenesetre eredeti formájában írtam le. A bárányhúst ahogy mindig, Sezginnél, a török hentesnél szereztem be.

DSC_0163-w.JPG

Hozzávalók
60 dkg tejesbárányborda
zöldhagyma
5 dkg bébispenót
6 zsenge zöldspárga
10 dkg cukorborsó (héjas)
20 dkg zsenge lóbab
2 dl báránypecsenyelé
1 dl fehérbor
2 gerezd fokhagyma
borsikafű
2 dl szárnyas alaplé
20 dkg vaj
olívaolaj

A húst csontozzuk ki (ha a hentes ezt nem tette meg helyettünk), a zsírt és inakat távolítsuk el. A spárgát megtisztítjuk, a csúcsától 5 cm-re ferdén elvágjuk, a spenót szárát leszedjük, a borsó végeit levágjuk, a zöldhagyma felső héját lehúzzuk. A spárgát, a cukorborsót és a zöldhagymát külön pároljuk meg: kevés olívaolajat hevítünk, ezen a zöldséget óvatosan pároljuk, közben sózzuk. Ha úgy néz ki, hogy meg fog pirulni, adjunk hozzá a szárnyas alapléből! Akkor jó, ha puha és omlós. A vajat a fokhagymagerezdekkel és a borsikafűvel, némi olívaolaj társaságában. Ezen a húst hirtelen sütjük, a megsült oldalakat sózzuk. A végén hozzáadjuk a lóbabot, majd leszűrjük, félretesszük. A serpenyőbe öntjük a fehérbort, besűrítjük, majd hozzáadjuk a pecsenyelevet. Beletesszük a húst és a párolt zöldségeket, két percig kis lángon főzzük. A spenótleveleket olívaolajon hirtelen sütjük, egy villára szúrt fokhagymagerezddel kavarjuk össze, aztán megsózzuk, majd lecsepegtetjük. A köretet a húshoz keverve tálaljuk az ételt, frissen őrölt borssal megszórjuk.


Szólj hozzá!

Címkék: bárány spárga cukorborsó


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr14818893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása