- 2 kicsontozott csirkemell
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- 1 lime leve kifacsarva
- 1 ek római kömény
- 1 ek koriander
- 1 hagyma
- 1 pirospaprika
- 6 paradicsom
- 6 tortilla
- 2 avokádó
- 1 doboz joghurt
A csirkemelleket apróra vágjuk, és a fűszerekkel, olívaolajjal és a lime levével összekeverve néhány órán át marinírozzuk. A vasserpenyőt amennyire csak lehet, felforrósítjuk, majd a csirkemell-darabkákat a lével együtt beleöntjük, a húst hirtelen addig pirítjuk, amíg szép színt nem kap. Ekkor jöhet bele a negyedekre vágott paradicsom, hagyma és a csíkokra vágott paprika. A tortillákat eközben alufóliában megmelegítjük a sütőben. Ha a paradicsom és a paprika már sima egyveleget alkot, dobjunk bele még egy negyedelt paradicsomot, és így főzzük még 2-3 percig.
Az avokádókat meghámozzuk, félbevágjuk és magját kivesszük, majd vékony szeletekre vágjuk (érdemes az avokádót pár nappal előbb megvenni és érlelni, puhább lesz és ízesebb). A serpenyőből a kész csirkés keveréket a tortillákra szedjük, öntünk rá egy kevés joghurtot és ha szeretjük, babpürét (ez utóbbival önkényesen egészítettem ki Ramsay receptjét). Ha kész, szórjuk meg őrölt chilivel (én az isztambuli fűszerpiacon beszerzett fekete chilit használtam).
Mindig csak annyit készítsünk el, amennyit frissen megeszünk, ebben mondjuk az is segített, hogy a vasserpenyőbe nem is fért volna több egyszerre.
Na mit szól hozzá?