Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2007.11.18. 17:28 sbotond

Tortilla wrap csirkével és avokádóval

A következő fogás a Gordon Ramsay könyvből szintén nagyon egyszerű és gyors. A tortilla tölteléke a zöldségek mellett csirkehús, ami nem tartozik a kedvenceim közé, mivel ha nem készítjük el megfelelően, akkor érződik rajta egy jellegzetes, kellemetlen csirkeíz. Ennél a receptnél a sütést megelőzően fűszeres, olívaolajas frissen facsart lime-lében marinírozzuk néhány órán át a húst, s ez az apró titok, ami az egész receptnek ad egy olyan pluszt, mint az előbbi brokkolilevesnél a kecskesajt és a pirított mandula, ettől eltekintve nem nagy dolog az egész. A sütésnél csatasorba állítottam konyhai arzenálom legújabb darabját, egy súlyos öntöttvas serpenyőt (lásd lejjebb), a korábbi teflonos darab pedig a kukában landolt. Egész egyszerűen a teflonban ugyanis nem lehetett rendes színt pirítani a húsokra.

 
Hozzávalók:
  • 2 kicsontozott csirkemell
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 lime leve kifacsarva
  • 1 ek római kömény
  • 1 ek koriander
  • 1 hagyma
  • 1 pirospaprika
  • 6 paradicsom
  • 6 tortilla
  • 2 avokádó
  • 1 doboz joghurt
 

A csirkemelleket apróra vágjuk, és a fűszerekkel, olívaolajjal és a lime levével összekeverve néhány órán át marinírozzuk. A vasserpenyőt amennyire csak lehet, felforrósítjuk, majd a csirkemell-darabkákat a lével együtt beleöntjük, a húst hirtelen addig pirítjuk, amíg szép színt nem kap. Ekkor jöhet bele a negyedekre vágott paradicsom, hagyma és a csíkokra vágott paprika. A tortillákat eközben alufóliában megmelegítjük a sütőben. Ha a paradicsom és a paprika már sima egyveleget alkot, dobjunk bele még egy negyedelt paradicsomot, és így főzzük még 2-3 percig.


Az avokádókat meghámozzuk, félbevágjuk és magját kivesszük, majd vékony szeletekre vágjuk (érdemes az avokádót pár nappal előbb megvenni és érlelni, puhább lesz és ízesebb). A serpenyőből a kész csirkés keveréket a tortillákra szedjük, öntünk rá egy kevés joghurtot és ha szeretjük, babpürét (ez utóbbival önkényesen egészítettem ki Ramsay receptjét). Ha kész, szórjuk meg őrölt chilivel (én az isztambuli fűszerpiacon beszerzett fekete chilit használtam).

Mindig csak annyit készítsünk el, amennyit frissen megeszünk, ebben mondjuk az is segített, hogy a vasserpenyőbe nem is fért volna több egyszerre.


1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr5233224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zs 2007.11.18. 17:38:02

Akinek van ilyen öntött vas serpenyője vagy beszerez egyet, az nehogy betegye a mosogatógépbe, mert full rozsda lesz, tapasztalatból tudom, csak még a tulaj nem értesült róla...
süti beállítások módosítása