Épp ezen a napon indítottam el a blogot 2007-ben, ebből az alkalomból összeszedtem azokat a posztokat, amelyekre a legszívesebben gondolok vissza az elmúlt öt évből.
A kenyérsütés és a kelt tészták készítése a főzésen belül az egyik nagy kedvencem, nagyszerű dolog a tésztával dolgozni a bekeveréstől a dagasztáson át a sütésre kész veknik bevagdosásáig.
Szarvasbélszín aszalt vörösáfonyás, diós ribizlimártással és burgonyafánkkal
Kezdjük a húsok legnemesebbikével, a szarvasbélszínnel! Tavalyelőtt a karácsonyi menü részeként készítettem el ezt a minden ízében erdei fogást.
Saját videók 2009-től kerültek a posztokba, a házitészta készítését például sokkal egyszerűbb volt így bemutatni, mint leírni. Máig ez az egyik legnépszerűbb videóbejegyzésem.
Gordon Ramsay New York-i éttermének tesztelése
Az étteremlátogatások közül a New York-i Maze by Gordon Ramsay a legemlékezetesebb, imádtam ezt a vacsorát, minden fogását!
Zsályás libamell chilis-gyömbéres almaágyon
Márton napján minden évben libás ételt készítek, ezek közül is ez a kedvencem, ebben a fogásban sikerült nagyon izgalmas ízeket összehozni.
Angus bélszín mustármártással és sült polentával
A steaksütés elsajátítása a kezdetektől fontos cél volt, először itt sikerült minden szempontból jól elkészíteni a bélszínt: a kiváló alapanyagtól kezdve a sütési technikáig minden megfelelő volt.
Az ázsiai konyha nem tartozik a kedvenceim közé, ez a japán recept viszont az egyik kedvencem lett.
Végül következzen egy desszert, máig ezt szeretem a legjobban, rengeteg csokival készül, kívül szilárd, a belseje viszont még sűrűn folyós, ha sikerül tökéletesen elkészíteni.
Na mit szól hozzá?